Επίσκεψη στη δημοτική Πινακοθήκη Αχαρνών “Χρήστος Τσεβάς”

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν σήμερα, 25/4/2024, 30 μαθητές της Α’ τάξης του σχολείου μας κατά την επίσκεψή τους στη Δημοτική Πινακοθήκη “Χρήστος Τσεβάς” η οποία κοσμεί το Δήμο μας.

🖌 Οι μαθητές μέσα από εικαστικές δραστηριότητες άντλησαν πληροφορίες για την τοπική ιστορία, παρατηρώντας σκηνές από την καθημερινή ζωή τον ντόπιων κατοίκων, για τα παραδοσιακά ενδύματα, για επαγγέλματα που χάθηκαν, για ιδιωτικές οικίες, ναούς και καταστήματα περασμένων δεκαετιών, όπως με λεπτομερή τρόπο αποδίδει ο γηγενής καλλιτέχνης στα έργα του, τα οποία δώρισε στο Δήμο μας.

Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν για την Παγκόσμια ημέρα Τέχνης που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Απριλίου, γενέθλια ημερομηνία του Λεονάρντο Ντα Bίντσι, μέσα από έργα μεγάλων ζωγράφων όπως του Πικάσο, του Βαν Γκόγκ, του Μποτισέλι και άλλων.

🖌 Ενδιαφέρον παρουσίασε η συμμετοχή των μαθητών στην ανάλυση των έργων καθώς και στη διατύπωση αποριών σχετικά με τη ζωή και τα έργα του καλλιτέχνη.

🖌Ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία την κ. Παρασκευοπούλου Αλεξάνδρα και κυρίως τις ζωγράφους της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Λίζα Λαζάρου και κ. Μαρία Γκίκα που με τη βοήθεια πλούσιου εποπτικού υλικού κέρδισαν το ενδιαφέρον των μαθητών και κατάφεραν να τους μυήσουν στην αξία της Τέχνης για τη ζωή και τον πολιτισμό του ανθρώπου.