2014-2015

Το κτήριο ως αντικείμενο κοινωνικής προβολής

Οι μαθητές της πολιτιστικής ομάδας του 1ου Γυμνασίου Αχαρνών με την καθοδήγηση των καθηγητών τους Παρέσογλου Α. Τζουβάρα Χ. Χαμπούρη Ε. και Λαγόπουλο Α. μελέτησαν το θέμα “Το κτήριο ως αντικείμενο κοινωνικής προβολής”. Τις εργασίες που αφορούν το πρόγραμμα μπορείτε να τις δείτε επιλέγοντας τους ακόλουθους συνδέσμους:

Το κτήριο ως αντικείμενο κοινωνικής προβολής – Α

Το κτήριο ως αντικείμενο κοινωνικής προβολής – Β


Οι Ακάλαντοι   (Β. Αναστασιάδης)

Δυο παιδιά, ψάχνοντας να βρουν ανταπόκριση στο έθιμο των καλάντων, απογοητεύονται, γιατί οι σημερινοί άνθρωποι το θεωρούν ζητιανιά και το περιφρονούν.

Τα παιδιά προσπαθούν να διατηρήσουν το έθιμο των καλάντων, αλλά δε βρίσκουν ανταπόκριση από κανέναν «απασχολημένο» ενήλικα! Η απογοήτευση είναι αναπόφευκτη… Ποιος, τέλος πάντων, θα είναι εκείνος που δεν θα ξεχάσει ότι τις μέρες των γιορτών τα παιδιά λένε τα κάλαντα, προσπαθώντας να μεταφέρουν το γιορταστικό κλίμα σε μικρούς και μεγάλους; Ποιος θα έχει αντίρρηση να μπορέσουν κι αυτά να πραγματοποιήσουν κάποια από τα όνειρα που κάνουν ολόκληρο το χρόνο;

Το έργο σκηνοθέτησε

Τζουβάρα-Πέταλη Χρυσαυγή


“Η ΑΡΚΟΥΔΑ” (ΤΣΕΧΩΦ)

Ένας μεγαλοκτηματίας επισκέπτεται τη χήρα ενός πρώην γνωστού του που του είχε δανείσει κάποια χρήματα και απαιτεί να πληρωθεί εκείνη τη στιγμή. Η χήρα δεν έχει το ποσό και εκτυλίσσονται στο σπίτι της σκηνές απείρου κάλλους που καταλήγουν σε μια μονομαχία μεταξύ της χήρας και του κτηματία. Πριν γίνει η μονομαχία ερωτεύονται και το έργο έχει αίσιο τέλος.

Το έργο σκηνοθέτησε η Τζουβάρα – Πέταλη Χρυσαυγή


Ο ΗKTΡΩΔΗΣ (Β. Αναστασιάδης)

Ο Ηκτρώδης με τη γυναίκα του αποφασίζουν, εν είδει ποδοσφαιρικού αγώνα τη σφαγή των νηπίων, εμποδίζοντας τους μάγους να φτάσουν στον προορισμό τους.

Το έργο είναι του Βασίλη Αναστασιάδη και είναι μαύρη κωμωδία χριστουγεννιάτικη.

Κάποιο βράδυ, ενώ ο Ηκτρώδης αναπαυόταν από τις πολλές σφαγές που είχε κάνει, ο καημένος, και περνούσε τη βραδιά του εντελώς «οικογενειακά» με τη Μαριάμνη, τη σύζυγό του, ένας φρουρός του φέρνει μια είδηση. Κάποιοι διαβάτες ισχυρίζονται ότι είναι “μάγοι” και χτύπησαν την πόρτα του για να ρωτήσουν κατά που πέφτει το αστέρι που οδηγεί στο Μεσσία! Η μοχθηρή Μαριάμνη τους καλεί δήθεν να τους φιλοξενήσει, αλλά στην ουσία θέλει να τους πάρει λόγια, για να προλάβει να σφάξει το «επικείμενο» νέο βασιλιά. Οι Μάγοι προσπαθούν να ξεφύγουν, οι φρουροί προσπαθούν να τους εμποδίσουν …

Το έργο σκηνοθέτησε

Τζουβάρα-Πέταλη Χρυσαυγή


«ΞΥΠΝΑ ΡΑΓΙΑ» (ΜΑΡΙΟΛΗΣ)

Το έργο είναι μέρος του έργου «Το καφενείον η Ελλάς»

Το έργο σκηνοθέτησε η Τζουβάρα – Πέταλη Χρυσαυγή


«ΟΙ ΖΗΛΙΑΡΕΣ» (ΧΡΥΣΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ)

Έργο γραμμένο από τη μαθήτρια Χρύσα Νικολοπούλου

Δύο φίλες πολύ ζηλιάρες υποπτεύονται τους άντρες τους ότι τις απατούν και τρέχουν σε μάγισσες και χαρτορίχτρες για να μάθουν την αλήθεια.

Το έργο σκηνοθέτησε η Τζουβάρα – Πέταλη Χρυσαυγή