2013-2014 “ΕΠΕΤΕΙΟΣ” (ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ ΤΟΥ ΤΣΕΧΩΦ)

Η τράπεζα έχει την επέτειό της και θα αξιολογηθεί από κάποιον επιθεωρητή. Επικρατεί αναβρασμός, γιατί πρέπει όλα να είναι έτοιμα και άψογα. Αυτή τη στιγμή καταφθάνει η σύζυγος του Διευθυντή που έλειπε σε ταξίδι και αρχίζει να του εξιστορεί τα γεγονότα που έζησε. Ο Διευθυντής προσπαθεί να την διώξει αλλά συνάμα εμφανίζεται και μια άλλη γυναίκα που διεκδικεί κάποια χρήματα του συζύγου της. Η τράπεζα δεν έχει σχέση με τα χρήματα αυτά αλλά ο Διευθυντής για να απαλλαγεί αποφασίζει να της δώσει τα χρήματα από δικά του. Εκεί γίνονται διάφορα ευτράπελα αλλά στο τέλος η τράπεζα βραβεύεται.

Το έργο σκηνοθέτησε η

Τζουβάρα – Πέταλη Χρυσαυγή


ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ (Β. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ)

Μια δημοσιογράφος βγαίνει στο δρόμο να ρωτήσει τον κόσμο : Τι είναι το άστρο της Βηθλεέμ; Οι απαντήσεις που παίρνει είναι απίθανες!

Το έργο σκηνοθέτησε η

Τζουβάρα – Πέταλη Χρυσαυγή


Ο ΦΙΛΑΡΓΥΡΟΣ (ΜΟΛΙΕΡΟΣ – ΔΙΑΣΚΕΥΗ Β. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ)

Ο Αρπάχτρας δεν δίνει «στον άγιο του νερό», όπως λένε. Πρόκειται για γέρο τσιγκούνη σε βαθμό κακουργήματος; Σκοπεύει να παντρευτεί μια μικρή κοπέλα, την οποία έχει ερωτευτεί ο γιός του, Κλεάνθης. Από την άλλη ο Αρπάχτρας προτείνει για γυναίκα του γιού του μια χήρα και για σύζυγο της κόρης του, της Ελίζας, ένα χήρο ηλικιωμένο. Τα πράγματα περιπλέκονται κι άλλο, όταν ο Αρπάχτρας αντιλαμβάνεται την κλοπή ενός σεβαστού ποσού που το φύλαγε σαν τα μάτια του. Οι ύποπτοι πολλοί αλλά και το δίλημμα για τον Αρπάχτρα λέει πολλά…

Το έργο σκηνοθέτησε η

Τζουβάρα-Πέταλη Χρυσαυγή


ΧΩΡΙΣ ΦΡΑΓΚΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

Έργο γραμμένο και σκηνοθετημένο από τους μαθητές της Α΄Γυμνασίου με θέμα τις οικονομικές δυσκολίες μιας ελληνικής οικογένειας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης της χώρας.


«Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ … ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ»  (ΜΑΡΙΑ ΚΙΤΡΑ)

Χριστουγεννιάτικη κωμωδία, όπου ο Άγιος Βασίλης μπλέκεται με τα παραμύθια.

Το έργο σκηνοθέτησε η

Τζουβάρα – Πέταλη Χρυσαυγή